Saturday, July 30, 2011

Taganga–Diving

Taganga je poleg lepih plaž znana predvsem po Divingu in dobrih ter relativno poceni Diving šolah. Preden sva zbrala šolo, sva poleg forumov (kaj ljudje pišejo o posamezni diving šoli v Tagangi), preverila tudi kdo jo vodi (Rozman pravi da mora biti Američan ali pa še bolje Nemec/Avstrijec). No izbrala sva Poseidon, ki jo dejansko vodijo Nemci, še nemškega ovčarja imajo Smeško. No šefe je v bistvu popolnoma potetoviran, pol Nemec in pol Hrvat (Marjan ali Max).
Eno zanimivo opažanje. Kao pravijo, da kajenje ne vpliva najbolj na potapljanje?!?!? ampak že Tamara in David sta razlagala, da je njun slovenski učitelj strastni kadilec…. no moral bi videt to šolo?!?! Smeško Vsi učitelji kadijo na polno, še najbolj pa ta glavna dva Nemca. Ni trenutka (razen ko sta pod vodo), da nebi imela čika v ustih…. ŠE med učenjem je tip šel “kao” iz bazena na WC, po poti pa si je prižgal čik in ga vlekel vse dokler se ni nazaj opremil za v vodo Smeško. Očitno imava predispozicije za dobrega potapljača Smeško.
No učenje… Prvo bereš knjigo o divingu, si pogledaš film, pišeš kratke teste in greš v bazen, preden se spraviš v morje. Simchy ma mal nelagoden občutek bit pod vodo (rahlo klavstrofobičen), pa v bistvu nikoli ni uporabljal ne snorkla ne očal… še plavutke je imel prvič na nogah na predporočni zabavi Smeško, lani pa je prvič z njimi plaval… No, teoretično je šlo, v praksi pa je doživel mal panični napad že v bazenu, tko da je raje odstopil, da ne bo panike v morju na 12 metrih!! (še dobro, da ne računajo šole, če ne prideš do konca Smeško). Sedaj se meditativno pripravlja na nov poskus v Centralni Ameriki … prej pa mal vaje snorklanja na San Blas otokih Smeško.
V bazenu, pač sprobaš par zadev, kot na primer (vse pod vodo seveda): spustiš vodo v očala in jih sprazniš, menjaš snorkel in regulator, vržeš regulator iz ust in ga moraš najti in dati nazaj, učitelj ti zapre dovod zraka tako, da potem dihaš skozi rezerven regulator partnerja, daš dol opremo in jo spraviš nazaj na sebe, in druge zabavne reči Smeško.
No Barby (izkušena snorkelca) pa se je čudovito odrezala v bazenu in nadaljevala s štirimi potopi v morju. En dan, dva diva na 12 metrih in drugi dan 2 na 18 metrih. Je bila kot otrok, ko je gledala male živalce v morju…
JA_CO-Dive_00030 JA_CO-Dive_00080
JA_CO-Dive_00120 JA_CO-Dive_00310
….ja res ČISTO sem se zaljubila v morje… nekdo je enkrat reku: “Pod vodo je tko kot da je bog, ko je ustvaril svet vse barve ki so mu na koncu ostale pač vrgel v vodoSmeško”. Poleg same izkušnje dihanja pod vodo, občutka svobode,… so ribice neverjetnih barv in oblik…vidla tut želvoSmeško
JA_CO-Dive_00020JA_CO-Dive_00330
JA_CO-Dive_00190JA_CO-Dive_00200

En filmček z mojega potopa...


Par vaj, ki sem jih morala izvesti na 18ih metrih:
nameščanje maske – ne ravno najbolj prijetno
JA_CO-Dive_00220 JA_CO-Dive_00230
poskus lebdenja v položaju Bude – jebeno težko… verjetno z izkušnjami postane lažje
JA_CO-Dive_00280
Po opravljenem izpitu govorim samo še o tem kje se bova naslednjič potapljala…me arheološki ostanki, ruševine in pohodi v gore prav nič več ne pritegnejo…no majčken žeSmeško.

3 comments:

  1. waw bravo Barby...:) FOUŠ :P

    ReplyDelete
  2. Uboga želva, k jo je tok cajta preganjala, hihi :)

    ReplyDelete
  3. Slikce in video s potapljanja so od inštruktorja :)) (jih je objavil na veleznani Facebook)

    ReplyDelete