Monday, August 15, 2011

Delfini???

En večer na jadranju smo imeli dolgo diskusijo, zakaj ljudje lovimo in jemo VSE živali (celo konja, psa, opice, morske pse, itd.), samo DELFINOV načeloma ne!! Ali ima kdo pametno razlago zakaj ne? Ali kdo ve za kako ljudstvo, ki jih mogoče je?

JA_CO-Olivine_00290

5 comments:

  1. Glede na to, da človeška rasa premore tudi kanibale, ni moč zagotovo trditi, da nihče ne lovi in uživa delfinov. Če pa predpostavljamo, da jih večina le ne uživa, je najverjetnejša razlaga, da zato, ker so inteligentni.

    ReplyDelete
  2. Po moje zato ker smo Fliperja gledali :)

    ReplyDelete
  3. DELFINI

    so sesalci, družina zobatih kitov, 2-5m dolgo telo, podobno ribjemu. V gobcu koničasti in ostri zobje, s katerimi hrano lovijo in ne žvečijo, celo pogoltnejo.Živijo in lovijo v jatah. Jih je okoli 35 vrst. Najbolj znani: navadni delfin ali navadna pliskavka živi v sredozemskem morju. tudi v Jadranu ( že zelo iztrebljena), velika pliskavka živi v severnem in baltskem morju, kljunasti d., orka ali sabljarica ( plenilec, ki napada kite) Delfine love zaradi mesa in ribjega olja. Japonska lovi na zelo krut način (tudi film) tudi za hrano, čeprav so zaradi močne onesnaženosti njihovega morja zdravju škodljivi.Zaradi domneve o visoki stopnji razvoja delfinov ponekod ( npr Rusija) prepovedan lov.Imajo močno nagubano možgansko skorjo in se dajo odlično dresirati. Dihajo kontrolirano in ne kot mi avtomatično. Popolnega spanca ne poznajo, ampak se jim vsake 4 ure izklopi desna ali leva polovica možganov

    By by

    ReplyDelete
  4. No, Nada tole je bilo pa izčrpno :)

    ReplyDelete
  5. Žal Japonci ne premorejo te pameti. Ubijejo ogromno delfinov zaradi mesa, njihovo meso pa je močno zastrupljeno z živim srebrom, in se v bistvu sami sebe počasi zastrupljajo. Dokumentarec The cove govori o tej problematiki.

    Fajn se mejta, Ksenija

    ReplyDelete