Thursday, February 16, 2012

Myanmar–Analiza stroškov

Država je za turiste v bistvu kar precej dražja od ostalih azijskih držav. To je zaradi tega, ker je turistične ponudbe malo in imajo zato visoke cene, poleg tega pa vsi, ki imajo prijavljeno, da sprejemajo turiste, plačujejo dodatno provizijo državi.

Drugače je bil edini izstopajoči strošek letalska karta: 184$ na osebo.

Čiki so relativno glede na npr. Tajsko poceni, tako da sva nakupila malo zaloge. Paket dobrih cigaret je 1$, ogabnih pa 0,5$ Smeško. Je pa strošek v tabeli še vedno reprezentativen, saj sva imela ob prihodu v Myanmar še zalogo laoških cigaret.

image

2 comments:

  1. Zivjo! :))) Vidim da brez redne doze Excela ne gre (direkt v zilo!) - omenjam, ker dobro poznam ta obcutek. Mislim da bi se spodobilo, da na koncu naredita en tabelo s cenami cigaret okrog sveta.

    Dlje casa nisem pogledal kje sta in vidim da sta ze v JV Aziji.Lepo potujta se naprej - kaj je naslednja postaja?

    Midva sva bila okrog novega leta prvic v Indiji in nama je bilo zelo vsec (rajasthan, kerala). Po vajinih slikah sodec pa bi blo dobr it kdaj pogledat (pod vodo) na Filipine!

    lp,

    ReplyDelete
  2. Brez Excela in knjiženja !!! res ne gre, sva ipak finančnika po duši. Glede cigaret je pa zanimivo, da je razpon cene za eno škatlico po svetu od $0,5 (Laos) pa tja do $8 (ZDA)!!

    Sedaj sva še kake 3 tedne na Tajskem, potem pa Indonezija, spet kak teden Tajske, nato pa Kitajska, Japonska in za zaključek še malo ZDA (v bistvu New York).

    Indija:)))) Je izkušnja, a ne?? :)))
    Filipini so pa še vedno ena najlepših najinih destinacij. Še posebej, če se potapljata... nama je bilo pod vodo tam lepše kot na Tajskem in v Centralni Ameriki.

    lp

    PS: prideta naju kam obiskat? :))

    ReplyDelete